23. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı (2018)

1. Her yıl geleneksel olarak  yapılmakta olan Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatının bu yıl 23’üncüsü yapılacaktır. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatının organizasyonu, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet göstermekte olan Matematik Topluluğu tarafından Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile düzenlenmekte ve “Antalya Matematik Olimpiyatı Düzenleme Kurulu” tarafından yürütülmektedir. Olimpiyat sorularının hazırlanması ve değerlendirilmesi ise, Matematik Bölümü öğretim üyelerince oluşturulan Olimpiyat Jürisi tarafından yapılmaktadır.
  2. Olimpiyat, Türkiye genelinde 9-uncu, 10-uncu ve 11-inci sınıf öğrencileri arasında yapılmaktadır. (Hazırlık sınıfları 9-uncu sınıf olarak başvurabilirler.)
  3. Başvurular, 10–25 Nisan 2018 tarihleri arasında, http://matolimp.akdeniz.edu.tr/basvuru/ internet sayfasından online olarak yapılacaktır.  Başvuran öğrenciler, yarışmaya alınacakları derslikleri ve numaralarını yarışmadan önce internet aracılığıyla öğrenebileceklerdir.
  4. Olimpiyat sınavı, 29 Nisan 2018 tarihinde Saat 10.00’da  test yöntemiyle Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde, belirtilecek dersliklerde yapılacaktır.
  5. Sınavda 25 soru ve 150 dk süre verilecektir. Sınav sonuçlarına göre  en yüksek puanı alan öğrenciler, jüri üyelerinin belirleyeceği sayı ve sınıf oranları dikkate alınarak, ödüllendirilecektir.
  6. Olimpiyat sınavı başvurusunda her bir okula, toplam 12 kişilik kontenjan ayrılmıştır.
  7. Bireysel olarak başvurmak isteyenler, başvurularını okul idaresine onaylatarak, form üzerinde belirtilen adrese göndereceklerdir (Bireysel başvurular okullara ayrılan kontenjana dahildir).
  8. Olimpiyata, sadece son başvuru tarihine kadar başvuranlar alınacak olup; başvuru yapmadan yarışma günü gelen öğrenciler kesinlikle yarışmaya alınmayacaklardır. Ayrıca, yarışmaya girecek öğrencilerin  yanlarında mutlaka  fotoğraflı bir kimlik belgesi bulundurmaları gerekmektedir.
  9. Dereceye giren öğrencilere olimpiyat madalyası, başarı belgesi ve çeşitli ödüller
  10. Başvuruda bulunduğu halde, yarışmaya girmeyenler herhangi bir hak iddia edemeyeceklerdir.
  11. Olimpiyatlarla ilgili duyurular, sonuçlar, örnek sorular http://matolimp.akdeniz.edu.tr/ adresinden öğrenilebilecektir.
  12. Ödül töreni 30 Nisan 2018 tarihinde saat 14.00 de Akdeniz Üniversitesinde yapılacaktır.

Düzenleme Amacı

Matematik olimpiyatlarının düzenlenmesindeki en büyük amaçlardan biri, lise öğrencilerine matematiği sevdirmek, matematik alanında yetenekli öğrencileri zamanında keşfetmek ve üstün yeteneklerini gösterebilme imkanı vererek ödüllendirmektir.

Hakkında

Türkiye'de bir üniversite tarafından kesintisiz yapılan en eski olimpiyattır. 1996 yılından beri yapılan bu organizasyon artık bir marka haline gelmiş ve TÜBİTAK tarafından yapılan bilim olimpiyatlarından sonra, Türkiye'deki en prestijli olimpiyat olmuştur.

Matematik Bölümü
Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi B Blok Dumlupınar Bulvarı 07058 Kampus / Antalya / Türkiye
Tel: 0242 310 2234
Tel: 0242 310 2386