23. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı Sonuçları

Ödül Töreni 30 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’da Hukuk Fakültesi Konferans yapılmıştır.

Madalyaların sınıf ve puanlarına göre dağılımı farklı şekilde olmuştur. Soruların geçen senelere göre daha zor olduğu ve özellikle 9’ncu sınıflara, bazı soruların ağır geldiği görülmüştür. Bu nedenle, 9’uncu sınıf öğrencilerinde, 10 ve 11’nci sınıf öğrencilerine göre baraj puanı daha düşük tutulmuştur.

Lise 1 de 20, lise 2 de 30 ve lise 3 de ise 27 ogrenci madalyaya layık görülmüştür.

23. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı Ödül Töreni

23. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı ilk 370

Düzenleme Amacı

Matematik olimpiyatlarının düzenlenmesindeki en büyük amaçlardan biri, lise öğrencilerine matematiği sevdirmek, matematik alanında yetenekli öğrencileri zamanında keşfetmek ve üstün yeteneklerini gösterebilme imkanı vererek ödüllendirmektir.

Hakkında

Türkiye'de bir üniversite tarafından kesintisiz yapılan en eski olimpiyattır. 1996 yılından beri yapılan bu organizasyon artık bir marka haline gelmiş ve TÜBİTAK tarafından yapılan bilim olimpiyatlarından sonra, Türkiye'deki en prestijli olimpiyat olmuştur.

Matematik Bölümü
Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi B Blok Dumlupınar Bulvarı 07058 Kampus / Antalya / Türkiye
Tel: 0242 310 2234
Tel: 0242 310 2386